Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Edgar Degas - življenjepis

Edgar Degas (1834 -1917) je bil rojen v Parizu v vplivni francoski bankirski družini. Velja za mojstra upodabljanja človeškega telesa v gibanju. Njegova najznamenitejša dela vključujejo prizore iz sveta zabave in baleta, rad je slikal dirkalne konje, kasneje pa tudi utrip vsakodnevnega življenja. Degas je pretežno uporabljal tehniki olja na platnu in pastel. Pogosto se je družil z impresionisti in z njimi tudi razstavljal, vendar pa je razvil svojstven slog. Leta 1854 je v Italiji pet let študiral predvsem renesanso. Ko se je vrnil v Pariz je v svojih portretih kombiniral klasični in romantični slikarski stil. V zgodnjih 70. letih devetnajstega stoletja so baletne plesalke postale njegov glavni motiv. Rad je v živo skiciral dogajanje na baletnem odru in kasneje v studiu dokončeval svoja dela. Njegove takratne umetniške slike imajo značilno harmonijo linij in neprekinjenost kontur, odsevajo pa psihologijo gibanja in plesnega izraza balerin. Umrl je v Parizu, zapustil pa je preko 2000 olj in pastelov.

Avtor: Degas
Degas
Place de la Concorde

Končna cena:
192,00 €

Degas
Aix Ambassedeurs

Končna cena:
192,00 €

Degas
Dancing Examination

Končna cena:
192,00 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji