Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Edouard Manet - življenjepis

Manet Edouard (1832-1883). Francoski slikar, rojen in umrl v Parizu, je v svojih delih prešel od začetnega realizma k impresionizmu, kamor spada večina njegovih najznamenitejših del. Za veliko število njegovih umetniških slik je značilno, da je dal na platnu prednost razporeditvi barvnih ploskev, predstavitev samega subjekta slikanja pa je dostikrat potisnil v ozadje. Manet se je že od najzgodnejših študentskih let zanimal izključno za slikanje in je do svojega 30. leta že razstavljal v slovitem pariškem Salonu. S svojo najbolj znano umetniško sliko Kosilo v travi (1863) pa je razburil tako kritike kot tudi širše občinstvo, saj je na tej sliki upodobljena povsem gola kopalka v družbi dveh oblečenih mož na pikniku. Za tiste časa preveč svobodomiseln in pogumen motiv je med komisijo Salona izzval ogorčenje, zato so sliko zavrnili in ni smela biti razstavljena. V letu 1870 se je Manet spoprijateljil z Monetom in ostalimi impresionisti, vendar z njimi ni razstavljal. Je pa medtem eksperimentiral z različnimi impresionističnimi tehnikami in leta 1882 naslikal Bar v Folies-Bergere z drzno in kontroverzno kompozicijo, v kateri je zabrisana maja med gledalcem in objektom opazovanja. Kritiki Manetovih del so ostali neizprosni do 20. stoletja, ko so številni umetnostni zgodovinarji prepoznali Manetov drzni slog, ki je kasneje utrl pot številnim slikarjem modernega časa.

Avtor: Manet
Manet
The Waitress

Končna cena:
159,53 €

Manet
The Fifer

Končna cena:
159,53 €

Manet
A Bar at the Folies-Bergeres

Končna cena:
161,74 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji