Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Camille Pissarro - življenjepis

Pissarro Camille (1830-1903). Francoski impresionistični slikar, rojen v vzhodni Indiji, umrl v Parizu. Sin premožnega židovskega trgovca se je leta 1855 preselil v Pariz. Njegova zgodnja platna prikazujejo človeške figure in pokrajine, iz katerih je razvidno Pissarrojevo natančno opazovanje narave, kar je ostala karakteristična lastnost njegovega celotnega slikarskega opusa. Leta 1871 se je preselil v Pontoise, v hišo na podeželje Pariza. Tamkajšnje podeželsko okolje je navdihovalo njegova dela nadaljnjih 30 let. Prevladujoči motivi  Pissarrojevih umetniških slik v letih 1870-80 so bile hiše, tovarne, drevesa, senene kopice, polja, kmetje pri delu in rečne pokrajine. V njegovih delih oblike ostajajo čvrste in barve močne. V poznih sedemdesetih je pričel Pissarro uporabljati kratke, točkaste poteze čopiča – pointilizem – s katerimi je ponazarjal iskrivo naravo svetlobe, kar je pritegnilo številne impresioniste tistega časa k posnemanju. Pissarro je bil edini, ki je s svojimi umetniškimi slikami sodeloval na vseh osmih razstavah skupine impresionistov. Navkljub akutnim težavam z očmi, so bila njegova pozna leta najbolj plodovita.

Avtor: Pissarro
Pissarro
The Street in Louveciennes (Effect of Snow)

Končna cena:
133,20 €

Pissarro
Le Hermitage at Pontoise

Končna cena:
133,20 €

Pissarro
Bouquet

Končna cena:
148,73 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji