Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Paul Cezanne - življenjepis

Francoski slikar Paul Cezanne (1839-1906) je bil rojen v Aix-en-Provence, prav tam pa je tudi umrl. Močno je vplival tako na francoskega slikarja Henrya Matissa, ki je občudoval predvsem Cezannovo uporabo barv, kot tudi na Španca Pabla Picassa.
Nezaupljiv do kritikov je imel Cezanne majhen krog prijateljev in je do leta 1895 razstavljal svoje slike le občasno. Bil je velik prijatelj pisatelja Emila Zolaja, h kateremu se je leta 1861 za nekaj časa preselil za v Pariz. Tu je spoznal Camila Pissarroja, pod čigar vplivom se je sprva usmeril v impresionizem in je s skupino impresionistov med leti 1874 in 1877 deloval in razstavljal. To je bilo Cezannovo zgodnje slikarsko obdobje. Vendar pa so impresionisti v tistem času zaradi svojega povsem drugačnega način slikanja naleteli na ostro obsojanje kritikov in Cezanne se je od njih kmalu oddaljil.
Od leta 1879 je živel osamljeno v Aixu in tam razvil svoj slikarski slog, s katerim je utrl pot modernemu slikarstvu.  V svojem poznem obdobju po letu 1890 je z barvnimi ploskvami in ostrimi robovi zgradil trdno oblikovane slike, v katerih se nadrobnosti podrejajo celoti. Naravne oblike, stvari, telesa in krajine je reduciral na osnovne geometrijske oblike. Dajal je prednost obliki pred vsebino, zato je bil pri njem slikarski subjekt vedno sekundarnega pomena v primerjavi z načinom slikanja.  Slikal je portrete, tihožitja in figuralne kompozicije.

Avtor: Cezanne
Cezanne
Chateau Noir

Končna cena:
148,22 €

Cezanne
House of Pere Lacroix

Končna cena:
148,22 €

Cezanne
Bend in Road

Končna cena:
148,22 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji