Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Claude Monet - življenjepis

Claude Monet (1840-1926). Francoski slikar, rojen v Parizu, umrl v Givernyu, je bil pobudnik, vodja in goreč zagovornik impresionizma v slikarstvu. Skozi svojo celotno dolgoletno slikarsko kariero je ostal zvest temu slikarskemu stilu, ki je dobil ime po eni njegovih znamenitih slik (Impression, Sunrise). 1859. leta je Monet študiral v Parizu na Atelier Suisse in tam srečal Pissarroja. V pariškem studiju Gleyre se je 1862 seznanil z Renoirom, Sisleyem in Bazillejem. Skupaj so tvorili jedro impresionističnega gibanja. V letih 1871-78 je živel v Argentuilu, kjer so nastale njegove najbolj znane impresionistične slikarske stvaritve. Leta 1883 se je Monet preselil v Giverny in bil že toliko priznan, da mu ni bilo treba več trpeti revščine, saj je s svojimi slikami že zaslužil dovolj, da si je tu kupil hišo. V letih 1890-95 se je osredotočil na serijo slik, kjer je slikal iste motive oz. objekte ob različnih časih dneva in drugačnih osvetlitvah (najbolj znani sta seriji slik senenih kopic in katedrale v Rouenu). Ob koncu stoletja je Monet naslikal zelo znan opus lokvanjev, ki so rasli na njegovem vrtu v Givernyu. V zadnjih letih svojega življenja je imel hude težave z vidom, vendar je s slikanjem vseeno nadaljeval skoraj povsem do smrti. Bil je izredno plodovit in njegova dela so na ogled v številnih galerijah po vsem svetu.

Avtor: Monet
Monet
Water Lilies 1

Cena:
151,08 €
Promocijski popust:
7,55 € (5%)
Končna cena:
143,53 €

Monet
Poppy Field in a Hollow near Giverny

Končna cena:
155,74 €

Monet
Impression, Sunrise

Končna cena:
155,74 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji