Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Gustav Klimt - življenjepis

Gustav Klimt (1862-1918). Avstrijski slikar, rojen in delujoč na Dunaju, je bil predstavnik dunajske findesiecklovske umetnosti in eden glavnih oblikovalcev dunajske secesije, ki je združevala modernistične umetnike in arhitekte tistega časa. Njegov posebni dekorativni slog uvrščamo v Art Nouveau. Pogosto je povezoval ponavljajoče se naravne detajle (roke, obraze, dlani) z abstraktnimi ploskovitimi vzorci podobno kot mozaik. Njegova dela so polna simbolike in sanjskih prizorov, poleg slik na platnu pa je ustvaril številne stropne poslikave in freske (npr. Burgtheater in Kunsthistorisches Museum /1886-92/ na Dunaju). V njegovih delih se skozi prispodobe zrcalijo prvinske sile ljubezni, spolnosti in smrti. Svojo umetniško pot je Klimt začel 1883. kot umetnik – dekorater. V svojih najbolj aktivnih letih ob začetku 20. stoletja je ustvaril največje mojstrovine: Judith I (1902), Upanje I (Die Hoffnung I, 1903) in Poljub (Der Kuss, 1907). Klimt je ideje za svoj eleganten slikarski slog črpal iz številnih virov: od bizantinske, klasične grške in egipčanske umetnosti, srednjeveške umetnosti Albrechta Duererja do fotografij in simbolne umetnosti Maxa Klingerja.

Avtor: Klimt
Klimt
Wasserschlangen 2

Končna cena:
170,00 €

Klimt
Portret Adele Bloch-Bauer II

Končna cena:
155,74 €

Klimt
Medizin (Hygieia)

Končna cena:
144,00 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji