Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Auguste Renoir - življenjepis

Auguste Renoir(1841-1919). Francoski slikar, rojen v Limogesu, umrl v Cagnesu. Renoir je bil po kratki začetni realistični fazi tesno povezan z impresionističnim gibanjem. Njegova zgodnja dela so bili tipični impresionistični posnetki vsakdanjega življenja, polni iskrivih barv in igrive svetlobe. Sredi osemdesetih let devetnajstega stoletja pa je prekinil svojo popolno navezanost na impresionizem in začel uporabljati bolj disciplinirano in formalno tehniko upodabljanja portretov in figur, še posebej ženskih (Kopalke, 1884-87). 
1854. leta je svoje delo začel kot poslikovalec v pariški tovarni porcelana. 1862 je v studiu Gleyre sklenil dolgotrajna in pristna prijateljstva z Monejem, Sisleyem in Bazillejem. Skupaj so tvorili jedro impresionističnega gibanja. V poznih 70. letih se je uveljavil tudi kot odličen portretist. Imel je stalne kupce svojih izdelkov in leta 1881 je bil že toliko premožen, da se je, osvobojen finančnih skrbi, lahko posvetil svojevrstni slikarski tehniki, ki jo je razvil do konca devetdesetih let 19. stoletja: še vedno impresionizem, vendar z mehkejšimi, bolj gibkimi in hkrati discipliniranimi potezami.
Renoira je mučil kronični revmatizem in je bil od leta 1912 priklenjen na invalidski voziček. Kljub temu pa je slikal do konca svojega življenja.
Renoir je najbrž najbolj priljubljen med vsemi impresionisti, predvsem zaradi optimističnih, veselih in prijaznih slik in motivov: otrok, pokrajin, tihožitij in predvsem žensk. Znan je njegov izrek: »Zakaj umetnost ne bi smela biti ljubka? Na svetu je že dovolj neprijaznih stvari.«

Avtor: Renoir
Renoir
The Bather

Končna cena:
161,24 €

Renoir
The Gust of Wind

Končna cena:
159,53 €

Renoir
By the Seashore

Končna cena:
161,88 €

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji