Domov       
AkcijeSlike na zalogiNovosti
KVALITETNA, ROČNO IZDELANA OLJA NA PLATNU PO IZJEMNIH CENAH
Ambientalne slike
Cezanne
Da Vinci
Decor Art
Degas
Gauguin
Gris
Klimt
Manet
Marc
Michelangelo
Modigliani
Monet
Pissarro
Rembrandt
Renoir
Rubens
Sisley
Van Gogh
Naši umetniki vam motiv s fotografije ročno naslikajo na platno
Nameščanje slik v prostoru

Poznamo dve osnovni pravili, ki ju ne smemo spregledati, ko obešamo slike:
1. Slika v nobenem primeru ne sme biti večja, kot je velik tisti kos pohištva, ki je nameščen pod njo.
2. Majhna slika ne sme viseti sama na veliki steni.

Položaj slike na steni
Večina ljudi obeša slike previsoko. Osnovno pravilo za pozicioniranje slike je, da mora biti glavni motiv slike v višini oči gledalca, ki v dnevni sobi in jedilnici ponavadi sedi, na hodniku, stopnišču in v sprejemnici pa stoji.
Manjši prostor s spuščenim stropom bo izgledal višji, če obesimo slike približno 10 cm pod običajno ravnino oči opazovalca. Zadeva deluje še precej bolje, če ob steni s slikami  ni nobenega pohištva, tako da ni mogoče vizualno izmeriti položaj slike gleda na sedežno garnituro ali nizko omaro.

Združevanje slik na steni
Slike, tako kot ljudje, ponavadi ne želijo biti same. Lahko jih združujete v različne skupine. Naključno izbrane slike se lahko dobro ujemajo, če jih na primer združuje dominantna barva. Prav tako se med seboj lepo dopolnjujejo slike z enakimi paspartuji in/ali okvirji. Prazna stena lahko postane središče zanimanja, če nanjo obesimo številne manjše slike z različnimi opaznimi in zanimivimi motivi ali izrazitimi barvami.
Skupino s sodim številom slik lahko namestite tesno skupaj in na ta način ustvarite ravnotežje − predvsem v primeru velike ali visoke stene. Trik je v namestitvi sodega števila slik tesno skupaj, tako da skupaj tvorijo večjo in zaključeno celoto. Z namestitvijo več slik, porazdeljenih po veliki steni, se slike "rade izgubijo".
Vertikalno združevanje slik naredi prostor optično višji, njihov horizontalni razpored pa prostor optično razširi. S horizontalno namestitvijo slik (2, 3 ali več slik), dosežemo vizualno urejenost in vsebino brez občutka gneče.

Razmak med slikami
Še sprejemljiv, najmanjši prostor med slikami je okoli 5 cm. Normalno pa se skupine slik namešča v razmaku med 10 in 20 centimetri. Da boste nameščanje slik na steno opravili hitreje, lahko za določitev razmakov med slikami uporabite tudi dlan vaše roke.
Obešanje slike previsoko nad pohištvom ponavadi ustvari občutek nepovezanosti oz. neskladnosti med objekti v prostoru. Primerna oddaljenost slike od pohištva je okoli 20 − 25 cm.
Za lažjo razvrstitev slik na veliki steni si lahko iz papirja izrežete predloge v velikosti slik, ki jih nameravate obesiti. Postavljajte predloge po steni (prilepite jih s prozornim lepilnim trakom) ter opazujte postavitve in kombinacije. Izbrano končno pozicijo posamezne slike lahko narahlo obrišete s svinčnikom.

KONTAKT
Niste našli nič primernega?
Imate posebne želje ali pričakovanja? Želite barve, stil, avtorja ali dimenzijo slike, ki jih v naši ponudbi niste našli? V spletni prodajalni DecorArt znamo prisluhniti vašim željam!
Pišite nam
DARILNI BON
Bi radi obdarili svoje najbližje, prijatelja ali poslovnega partnerja? Kupujete za nekoga drugega, pa ne veste kakšno sliko bi izbrali? Pošljite mu DecorArtov darilni bon! Z nakupom dobite po pošti darilni bon, ki ga boste lahko podarili. Prejemnik ga bo unovčil ob nakupu izdelka iz naše trgovine.
Naročite darilni bon
E-NOVICE
Našo ponudbo slik in okvirov stalno širimo in jo dopolnjujemo z različnimi
cenovnimi ugodnostmi. Če želite, vas lahko o novostih in popustih v naši galeriji redno obveščamo na vaš e-mail, kamor vam bomo občasno pošiljali tudi zanimivosti iz življenja znanih slikarjev ter uporabne nasvete v zvezi z izbiro slik in okvirov.
Vaš email
Potrdi
OKVIRI
Vse slike, ki jih kupite v spletni trgovini DecorArt, vam po želji tudi uokvirimo.
Kakšen okvir izbrati?
PARTNERJI
Hughes Design
Okviri V
Lesnina d.d.
Revija Hiše
NETKO 2006: Decor Art, najboljša spletna trgovina!
Finance: DecorArt - ustvarjalna trgovina
DecorArtov razstavni prostor v Ljubljani
Okviri IN
IzaQ - Inštitut za kvaliteto življenja
Odstop od naročila / pogodbe
Splošni in prodajni pogoji